Memorial Museum Passchendaele 1917

Het Memorial Museum Passchendaele 1917 brengt op een aangrijpende en aanschouwelijke manier het historische verhaal van de Eerste Wereldoorlog met bijzondere aandacht voor de Slag bij Passendale.  Hierbij combineert het de interactieve opstelling van een eigentijds museum, met het uitzonderlijke belevingsaspect van de dugout en trenches.

Het museumgedeelte brengt een overzicht van de vijf slagen bij Ieper, waaronder de Slag van Passendale. Aan de hand van historische voorwerpen, authentieke brieven, affiches en andere documenten, uniformen van de verschillende legers, videofragmenten … krijgen groot en klein
zicht op hoe het leven op en rond de slagvelden moet geweest zijn. De interactieve elementen
doorheen de hele museumopstelling zorgen ervoor dat ook de kinderen geboeid kennismaken met dit stukje geschiedenis.

Het bezoekerscircuit gaat vervolgens verder via de unieke Dugout  Experience. Als bezoeker ontdek je er hoe de Britten in 1917 ondergronds gingen leven. Een beklemmende belevenis die een onthutsend beeld schept van de erbarmelijke en claustrofobische leefomstandigheden destijds.
Afsluiter van het bezoek is de waarheidsgetrouwe reconstructie van Duitse en Britse loopgraven waarlangs originele schuilplaatsen nagebouwd werden. Proef het beangstigende gevoel dat de soldaten overviel toen zij hier ‘gevangen’ zaten.

Een aangrijpend bezoek dat je verkenning van de oorlogssites in de omgeving alleen maar zal verrijken.

© Kris Jacobs

Praktisch:

Memorial Museum Passchendaele 1917
Berten Pilstraat 5A
B-8980 Zonnebeke
T +32 (0) 51 77 04 41
E info@passchendaele.be
W www.passchendaele.be
Dagelijks open: 9u00 – 18u00 | Laatste toegang: 16u30
Gesloten: 16/12 – 31/01